Само в 7DniBansko.bg

Ексклузивно! Ето я новата съдба на винетките ни

7 Dni Bansko21.07.201734490
николай нанков

Цената на винетките за леки коли може да бъде намалена. Това съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков на специализиран форум в София.

По думите му икономии могат да се направят от разходите за разпечатване, разпространение, съхранение, брак, които се включват в стойността на стикера. Но те ще се спестят с въвеждането на електронните винетки, посочи още той.  По думите му таксите за леки коли са несъизмеримо високи на фона на тези за тежкотоварни автомобили.

Нанков коментира още, че тенденцията лекият трафик да поддържа пътния сектор нараства в последните години, като в момента около 67% от постъпленията от винетки са от коли, уточнява Монитор. А от началото на следващата година винетките за камиони може да поскъпнат. Основно увеличение трябва да има за еднодневните стикери, който се ползват най-много и предимно от транзитно преминаващите тежкотоварни камиони, обясни Нанков.

Той уточни, че това може да стане с бюджета за следващата година. Сега се прави анализ с колко да бъде увеличението, а резултатите се очакват през септември. Ако до началото на следващата година сключим договор за тол системата няма да се вдигат, а ще се изчака 7 месеца нужни за въвеждането, уточни министърът.

Аз съм убеден, че винетките за тежкотоварния трафик трябва да поскъпнат, категоричен е Нанков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *