Само в 7DniBansko.bg

Цацаров с нови разкрития за “КТБ”: Едно от 24-те дела вече е в съда и е за…

7Dni Bansko21.07.20171470
Сотир Цацаров

Едно от 24-те дела по аферата “КТБ” вече е внесено в съда, става дума за данъчно престъпление. Това разкри пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. На пресконференция той бе запитан от журналисти как ще коментира днешните изявления на адвокатите на Цветан Василев, че обвинението към него не е надеждно, предадоха от пик бг.

“Не съдя за обвинението по адвокат Х или Y. Не гледам такива телевизионни изявления. Защитниците на Цветан Василев не са защитници на обществена кауза. На тях им се плаща, за да защитават обвиняем. Аз не познавам адвокат, който да е казал: “прокуратурата е права, клиентът ми е виновен”. Адвокатите ще премерят сили с прокурорите в съдебната зала. Но не ми е мерило адвокат Симеонов за надеждността на обвинението. И естествено, че адвокатите ще заемват такава позиция, това им е работата”, коментира Цацаров.

 На въпрос по отношение на свидетелите и защо едни или други лица не са призовани Цацаров уточни, че кръгът на свидетелите не е предопределен от прокуратурата.

“Защитата при всички случаи има право да поиска свидетели. Няма проблем те да го поискат и съдът да извика хора да бъдат разпитани”, обясни главният прокурор. “Вие търсите от мен отговорност от всяко действие по всяко дело”, каза още Цацаров.

Той коментира и отказа на депутата Веселин Марешки да спомене имена на хора, които са му упражнили натиск за бизнеса му, каквито твърдения лансира преди време народният избраник от Варна.

“Нима очаквате, че аз съм очаквал, че Веселин Марешки ще обяви имена”, каза Цацаров.

Морално може да го съдим – той трябва да се извини на дамата, чиято снимка размяташе по студията. Как ще се почувства той, ако ние размахаме неговата снимка, посочи обвинител № 1.

По искането на Корнелия Нинова прокуратурата да каже имената на политиците, които са получавали пари в пликчета, той отговори: “Да си прочете НПК, това е”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *