Само в 7DniBansko.bg

Георги Икономов: Ако сега започнем да кърпим дупки, ефектът ще е за ден

7 Dni Bansko12.02.2017250

Има поражения по пътната мрежа в община Банско вследствие на снеготопенето. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Георги Икономов, кмет на Община Банско. Открили са се доста дупки заради големия студ и обработването със сол и лугата. Тежката техника по рамките на зимното почистване е разрушила някои от плочниците и други такива калдъръмени улици.

„Има поражения, като част от тях в момента ги отстраняваме със студена асфалтова смес. Но метеорологичните условия не са подходящи, заради това че е много влажно и мокро. Какъвто и ремонт да се направи сега, ще бъде некачествен. Ще бъдат взети мерки, разбира се, но при подходящи условия, защото докато вали дъжд и мокър сняг (дупките се пълнят с вода) и както и да се опитваме да подсушаваме, ефектът ще бъде точно за 1 ден. Излишно е да се хвърлят тези пари в момента“, обясни Икономов.

По думите му, няма чак толкова големи дупки, но все пак има улици с нарушена пътна настилка и това не може да се отрече. Той посочи, че обикновено проблемните участъци са по улици, където преди това е рязан асфалтът или е правена газификация. Но улиците с новия асфалт, който е на няколко години, нямат проблем.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *