Само в 7DniBansko.bg

Каракачанов с шокиращи разкрития! Загина ли пилотът на хеликоптера във Варна заради 2000 евро?

7Dni Bansko20.07.201710190
Красимир Каракачанов

2000 евро – толкова ли струва животът на пилота на хеликоптера Георги Анастасов, който загина по време на учение във Варна. Този въпрос очевидно човърка военният министър Красимир Каракачанов, който коментира ексклузивно пред ПИК ужасяващата катастрофа, както и скандала с военния санаториум в Поморие.

“Ето и катастрофата преди 40 дни във Варна – какво се оказа, че пилотите нямат индивидуални шлемове, с които да карат вертолетите, защото всеки шлем се прави по главата на човека. Нямаме 2 хиляди евро за такива шлемове. Става въпрос за 20 пилоти във военноморския флот, не можем да извадим 40 хиляди евро, а ще подарявам аз повече от 7 декара на някакъв кмет”, коментира Каракачанов, като засегна скандала с военния санаториум в Поморие.

“Специалните сили, на които ние разчитаме да се борят не само с външни агресори, но и с терористи, имат нужда от 120 хил. лева за да им ушият парашутите тип крило. Изцедил съм бюджета на министерството, за да намеря тези 120 хиляди лева, за 68-ма бригада, за цяла бригада ми трябват тези пари за парашути, за да може те да бъдат боеспособни. И в същото време някакъв тарикат иска да му подарявам милиони от военния имот в Поморие. Този младеж се е объркал и мисли, че живее в мутренските времена”, коментира военният министър, с което даде да се разбере, че отстъпление на МО на този фронт няма да има. Става дума за дарен през миналия век на военните имот от община Поморие, къде те имат санаториум, и който сега кметът иска да си върне обратно. Това бе гласувано от общинския съвет вчера, но вицепремиерът Каракачанов в интервю за ПИК заяви, че няма да го позволи, докато е министър.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *