Само в 7DniBansko.bg

Цветанов: Трябва да станем еталон за етническа толерантност! БСП провеждат атаки без никакви аргументи

7Dni Bansko12.07.2017991
цветан цветанов

Не трябва да допускаме вярата да се използва за натиск и насилие. Много важно е да се осъзнае отговорността на всички политически лидери, които се опитват да се заиграват с религията и да създават конфликти. В политиката можеш да влезеш чрез страха, но не можеш да управляваш дълго със страх.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференцията “Етика, ценности, религия”, организирана от Сдружение ГЕРБ съвместно с Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ и Фондация „Конрад Аденауер“, предадоха от новини бг.

“В София работим много добре с всички вероизповедания. Много е важно да има диалог между всички религии. Отделяме много средства за строежи, ремонти и поддръжка на религиозни храмове. Така може да гарантираме справедливост и възможността да живеем заедно. Обществото трябва да прилага правилните решения, за да запазим сигурността, която имаме в нашата държава”, каза още Фандъкова при откриването на конференцията.

“В последните години Европа е доста променена. Има засилена бежанска вълна и се създават предпоставки за конфликти на верска основа. Тук е мястото на отговорните политици, граждани и неправителствени организации, които не трябва да допускат това да се случва”, започна анализа си Цветан Цветанов. “Събитията в Асеновград и Бяла поставят редица въпроси пред нас. Този форум трябва да ни даде много ясен път. Трябва да извлечем поуки от развитите демокрации и да направим добър Закон за вероизповеданията. Бежанският поток завари Европа неподготвена. Германия стана притегателен център на този поток. Тя може да бъде добър пример за това, че всичко, което можем да направим минава през образование и запазване на ценностите. Трябва да станем еталон за етническа толерантност”, категоричен беше Цветанов.

“Ние политиците трябва да приемем законодателство, което да очертае границата на тази толерантност. Всички терористични организации имат еднаква философия. Те популяризат своите идеи в интернет и социалните мрежи. Ние трябва да участваме в хибридната война и да използваме подобни методи, за да се противопоставим на тази идеология и да намалим напрежението. Пожелавам успех на форума”, завърши Цветанов.

“Това са политически атаки без абсолютно никакви аргументи. Мен ме атакуваха по същия начин. Това е нормално за БСП – да искат оставките на министър-председателя и министри. Страната е в много добро положение. Бойко Борисов се среща с всички западноевропейски лидери, които изказват подкрепа за управлението. Опозицията няма за какво да се хване и търси напрежение във вътрешно политически план. Те са опозиция на добрите политики, които се опитваме да правим. В момента финансовото състояние на страната е много добро и то ще ни позволи да правим добри и реални политики. Трябва да има повече диалог и разбирателство”, коментира Цветанов поисканата от БСП оставка на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

коментар

  • ГИГИ

    12.07.2017 at 14:46

    стига с тая толерантност. от нея затова сме на тоя хал. с куц човек хоро играл ли си? същото е и с циганската толерантност. НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ СЛЕД 10 Г БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СА МАЛЦИНСТВО ИЛИ ЧАК ДО ТАМ СТЕ КЪСОГЛЕДИ

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *