Само в 7DniBansko.bg

Опасен чар! Боршош се издигнал в кариерата благодарение на любовни афери…

7Dni Bansko11.07.201710170
Боршош

Едва ли някой е смятал, че героят на великия Тодор Колев от филма „Опасен чар” ще оживее и дори ще стане важна фигура в политическия живот у нас. Ако не се сещате за кого става дума, ще ви подскажем. Името му се завъртя през последните седмици в един от най-големите скандали, свързани с НДК, проверяван от прокуратурата, уволнен от министър Лиляна Павлова и върнат от премиера Борисов, а после сам напуснал поста – това е Мирослав Боршош.

Ще се запитате какво общо има с филма „Опасен чар”. Нали помните как героят на Тодор Колев в лентата все си намираше оправни жени, ползваше каквото му трябва и след това – дим да го няма. Е, Боршош поне не оставя деца след себе си, иначе голяма разлика няма, коментираха от Ретро бг.

За да започнем от самото начало, трябва да се върнем в зората на неговата кариера, когато той е прохождащ кадър на СДС. Годината е 1997-а, когато се появява първата жена, изиграла важна роля в кариерата на младия тогава талант Боршош. Надежда Михайлова тъкмо е решила да направи екип от млади и кадърни хора. Боршош плавно израства в кабинета на министър Михайлова, като осъществява връзките с неправителствените организации, грижи се за публичните й изяви, пише й речите, а малко по-късно е натоварен и с новата задача – парламентарен секретар на външно министерство. Така младият Боршош поема външната политика на Михайлова.

Освен с личните си качества Мирослав се издига до върховете на СДС благодарение на още два факта. Боршош има подкрепата на двама силни играчи от СДС – на харесваната от всички сини партийци Надежда Михайлова и на ползващия се с авторитет в структурите Евгений Бакърджиев. Бакърджиев неслучайно седи зад гърба му, все пак пресаташето на Евгений е съпругата на Боршош – Искра, известна днес под името Искра Владимирова. Сега тя работи на добра позиция в Би Ти Ви, което обясни позицията на медията по време на скандала с вече бившия шеф на НДК. Все пак е майка на две от трите му дъщери.

След развода с нея, и няколко години по-късно, съпруга вече му е Камелия Станчева – дъщеря на бившия главен редактор на в. „Дума” Евгени Станчев. Както и екссъпруга на Коко Каменаров, която, ако се вярва на слуховете, той зарязва заради колежката си Радина Червенова.

С нея бъдещият директор на НДК става баща за трети път на момиче. Скоро след това през 2005 г. неочаквано е избран да ръководи предизборния щаб на червените в София по време на кметските избори. Само седмица допреди това е бил ръководител на „Новинар”, а за капак участва и в инициативния комитет, издигнал Борисов за кмет на София. Това обаче явно не му пречи за нула време да обърне позицията и да влезе в щаба на БСП, като скоро става ясно, че кампанията му не е увенчана с успех. Любовта му със Станчева също се проваля и следва нов развод.

Не задълго обаче той остава без „нежна” покровителка. Незнайно как, след като е работил за БСП, успява да намери място в екипа на новоизбрания кмет Бойко Борисов – сближава се с ключовата там фигура на Румяна Бъчварова, която го препоръчва. По-късно е освободен от лидера на ГЕРБ, но си остава все така неин любимец и през 2013 г. тя отваря пред Боршош нова врата, която го изстрелва на топла позиция – шеф на НДК.

Обществена тайна става фактът, че този пост Боршош дължи на близката си Бъчварова, която по онова време още е шеф на кабинета на Борисов. Каквато е и днес, когато привързаността й с Боршош успя да вкара държавата ни в нечуван скандал със съмнения за похарчените в НДК милиони, предназначени за подготовката на европредседателството.

Три прекрасни момичета, два официални брака и любови, достойни за Холивуд. Тодор Колев пасти да яде.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *