Само в 7DniBansko.bg

Малин Бистрин: Данъчните са добре дошли, вторият лифт вече е крещяща нужда

7 Dni Bansko11.02.2017250

“Всичко е много хубаво, туристи има отвсякъде, но това отново изкара на дневен ред проблема с втората кабинкова линия. Просто Банско има вече крещяща нужда от втори лифт и затова апелираме и се надяваме политиците да ни чуят”, категоричен е Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес, общински съветник и собственик на “Молерите”.

“Ние работим непрекъснато да доведем туристи, а в същото време какво става, вият се огромни опашки пред кабинката, хората чакат с часове, а ние се чудим какво да обясняваме. Иначе всички от бизнеса са доволни тази година, сезонът почна по-рано заради падналия сняг, каза Бистрин.

Той и колегите му от 15 механи учредиха марката “Уникално Банско”, за да съхранят местните автентични гозби и да покажат на туристите нещо различно от кебапче и кюфте. “Има ефект от тази наша идея, вървим в правилната посока, започна да работи марката и предизвика интерес, особено у чужденците”, разказа Малин Бистрин.

Той одобри и проверките на данъчните, които взеха на прицел Банско тази година. “Присъствието на данъчните е желание за нас – тези, които сме редовни и изрядни. Така се надяваме да се прочисти сивият сектор и нелоялната конкуренция да отпадне. Колегите са доволни, защото присъствието им е дискретно, не е дразнещо. И се надяваме на сериозен ефект”, коментира още Бистрин.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *