Само в 7DniBansko.bg

Най-добрата кола – Грейт Уол, за най-добрия ни борец при жените

7 Dni Bansko11.11.2016300
елица янкова

Елица Янкова подкара бял джип “Грейт Уол”, модел H6.

Наградата й бе връчена от Българската федерация по борба за бронза от олимпийските игри в Рио. Ключовете медалистката получи от Тодор Ангелов, вицепрезидент на БФ Борба и отговарящ за женското направление, а возилото е предоставено от “Литекс Комерс”.  “Най-добрата кола за най-добрия ни борец”, коментира той.

“Много съм щастлива, тази награда ще ми даде стимул да продължавам да гоня още и още успехи на тепиха – каза Янкова. – Следващата ми цел е европейска титла през 2017-а. Не бих казала, че съм добра в шофирането, колкото и в борбата, но спазвам правилата.”

Варненката разкри, че новата придобивка ще изпробва още тази седмица, когато ще се прибере в родния си град. От 4 години тя има книжка, а до момента е карала “Голф”.

“На олимпиадата в Рио започнахме с фалстарт, а след медала на Елица сякаш всичко се отпуши – каза Стефка Костадинова, председател на БОК на церемонията в комплекс “Диана”. – Сега тя спечели бронз, а не ми се мисли какво ще направи на следващата олимпиада в Токио през 2020-а. Тя е нашата лъвица.”

“Надявам се, това което Елица е започнала, да е само едно малко начало”, обяви и Данаил Ганчев, председател на “Литекс Комерс”.

На церемонията присъстваха и млади борци от “Левски” и ЦСКА, които бяха с фланелки с името на медалистката отпред, а отзад бе изписано “Лъвско сърце”, както наричат Елица.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *