Само в 7DniBansko.bg

Най-добрата кола – Грейт Уол, за най-добрия ни борец при жените

7 Dni Bansko11.11.2016170
елица янкова

Елица Янкова подкара бял джип „Грейт Уол“, модел H6.

Наградата й бе връчена от Българската федерация по борба за бронза от олимпийските игри в Рио. Ключовете медалистката получи от Тодор Ангелов, вицепрезидент на БФ Борба и отговарящ за женското направление, а возилото е предоставено от „Литекс Комерс“.  „Най-добрата кола за най-добрия ни борец“, коментира той.

„Много съм щастлива, тази награда ще ми даде стимул да продължавам да гоня още и още успехи на тепиха – каза Янкова. – Следващата ми цел е европейска титла през 2017-а. Не бих казала, че съм добра в шофирането, колкото и в борбата, но спазвам правилата.“

Варненката разкри, че новата придобивка ще изпробва още тази седмица, когато ще се прибере в родния си град. От 4 години тя има книжка, а до момента е карала „Голф“.

„На олимпиадата в Рио започнахме с фалстарт, а след медала на Елица сякаш всичко се отпуши – каза Стефка Костадинова, председател на БОК на церемонията в комплекс „Диана“. – Сега тя спечели бронз, а не ми се мисли какво ще направи на следващата олимпиада в Токио през 2020-а. Тя е нашата лъвица.“

„Надявам се, това което Елица е започнала, да е само едно малко начало“, обяви и Данаил Ганчев, председател на „Литекс Комерс“.

На церемонията присъстваха и млади борци от „Левски“ и ЦСКА, които бяха с фланелки с името на медалистката отпред, а отзад бе изписано „Лъвско сърце“, както наричат Елица.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...