Само в 7DniBansko.bg

МВР заложи на българското! Купува близо 300 джипа от Ловеч!

7 Dni Bansko14.04.2017260
29
МВР купува 290 високопроходими автомобила от компанията “Българска автомобилна индустрия”, от Ловеч, за над 30 милиона лева. За бъдещата доставка става ясно от обявената през март обществена поръчка. Победителят е избран, но не се знае дали договорът е подписан.

За качеството на автомобилите и нивото на подадената оферта говори факта, че българската фирма е изместила гиганти като “Мото Пфое” и “Н-Ауто София”, които внасят “Нисан”, “Тойота Тиксим”, както и “Киа Моторс България”.

В мотивите си за избора комисията, оценила предложенията, е записала като предимство, че предложените автомобили се сглобяват в България. “Това допринася за намаляване на себестойността на предлаганите автомобили”, пише в документите.

Единична цена не е посочена, но сметката показва, че МВР ще похарчи средно по 100 000 лева за кола.

Едноличен собственик на капитала на “Българска автомобилна индустрия” е Андон Димитров, сочи справка в АПИС. До средата на 2015 г. той е бил в управата на “Литекс Моторс”. Преди това е управлявал и дружествата “Литекс Комерс” и “Литекс Пропърти”. Член е и на управата на футболния клуб ЦСКА-София.

Стойността на поръчката е над 29 млн. лв. без ДДС., като търгът е прекратен по втората позиция – за доставка на мобилни технически работилници, с които да се поддържат новите автомобили. За поддръжката вероятно ще се обяви следващ търг.

Поръчката за колите на Граничната полиция е поредната, която се финансира с европейските 320 млн. лв., отпуснати на страната ни от ЕК за справяне с миграционната криза.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *