Само в 7DniBansko.bg

Пладнешки обир! Туристическа фирма прибира пари за фалшиви екскурзии в Гърция…

7Dni Bansko11.07.20171040
Гърция

Примамливите оферти за почивка в Гърция може да крият опасности. Десетки души се оказаха без резервация само дни преди началото на отпуските си. ​​​​​​​ Измамените планирали почивката си рано и я резервирали в туристическата фирма „Мадес груп” през онлайн платформата „Травел базар”.

Веднага след резервацията платили половината от цената, а по-късно – и останалите пари, съобщава bTV.  Два дни преди началото на отпуска им обаче едно от пострадалите семейства се оказва… с анулирана резервация.

При обаждане в гръцкия хотел, в който са планирали да почиват, се оказва, че там никога не е имало резервация на тяхно име. Така нито успяват да заминат на почивка, нито да си върнат парите от туристическата компания.

Измамените откриват още потърпевши от същата компания в социалните мрежи. Ситуацията е подобна – запазена почивка в Гърция още през май и липса на реална резервация в избрания хотел.

„Парите ще бъдат върнати, ако изтриете всички коментари и се ангажирате повече никога да не пишете за този случай в интернет”, бил отговорът който Сашо Райков, един от пострадалите, получил. „Мадес груп” е на пазара вече седем години. Лицензирана е в Министерството на туризма. На обявения адрес обаче няма никого.

От „Травел базар” също отказаха да застанат пред камера. Обясниха, че са постъпили коректно, а до проблема с резервациите се стигнало заради натоварения летен сезон в Гърция. Увериха, че до края на днешния ден ще възстановят парите на потърпевшите. Оказва се, че още преди години фирмата „Травел базар” е предлагала туристически услуги без необходимата регистрация. Справка на Министерството на туризма показва, че задължителната застраховката „Отговорност на туроператора”  на агенция „Мадес груп” е изтекла.

„Те имат лиценз и за мен това е достатъчно. След като една е лицензирана от министерството, би трябвало тази фирма да е адекватна, но виждате колко много измамени има”, коментира Райков.   Потърпевшите са категорични, че ако не получат парите си, ще търсят правата си в съда.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *