Само в 7DniBansko.bg

Манолова: Депутатите избраха интереса на избирателите си!

7Dni Bansko11.07.20173800
Мая Манолова

Действащият закон е диктат над гражданите. В него има много ненормални неща.

Това каза в сутрешния блок на БТВ омбудсманът Мая Манолова, която коментира приетите от депутатите на първо четене промени в Гражданско процесуалния кодекс.

Нека всички са победители. Не само партиите в парламента, но и гражданите и вие медиите. Аз съм била много критична към народните представители, но сега искам да използвам момента да им благодаря, че с такова мнозинство приеха моите предложения. Аз се боря срещу тези несправедливости от 2013 година.

Противниците на тези промени са много силни. До тук депутатите се държаха достойно и избраха интересите на своите избиратели, а не частните финансови интереси. Никой не иска длъжниците да не си плащат дълговете.

Аз искам като си плащаш дълговете да не ти съдират още три кожи от гърба, да не ти продават жилището зад гърба под пазарните цени, да не ти се увеличава дълга неколкократно. Разговаряла съм с премиера Бойко Борисов и той е поел ангажимент тези промени да минат, защото не веднъж сме били свидетели някои закони да минат на първо четене и после всичко да се забрави, каза още Манолова.

Частните съдебни изпълнители също имат шанс да се изчистят от лошите практики. С промените вече няма да можеш да бъдеш съден без да си уведомен. Сега това ставаше фиктивно. Много по-лесно е да съдиш човек, който не знае. Аз нямам претенции за авторство на промените. Нека новият закон да се казва закон на Кирилов, закон на Нинова, както преценят депутатите. Виждам, че в този парламент има воля промените да се случат, защото им е дошло времето, допълни Манолова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *