Само в 7DniBansko.bg

Нов вид наркотици заливат черноморието! Предизвикват шизофрения, агресия и смърт (ШОКИРАЩО ВИДЕО)

7Dni Bansko11.07.2017500
наркотици

Идеята на различния химичен състав е, че пратките минават по-лесно, тъй като не са вкарани в списъка със забранените вещества. Въпреки това от агенцията ги задържат, докато не излязат окончателните проби. При най-малката индикация за съдържание на какъвто и да е вид дрога те се изпращат за унищожаване. Само за миналата година общото количество на прекурсори и дрога, заловено от митниците, е близо 4 тона.

Според доклада на Агенция „Митници“ се отчита троен ръст на задържаното, което ще рече, че има и троен ръст на опитите за внос на дрогата. Такава тенденция се наблюдава и в последния месец, когато пазарът започва да се залива с дизайнерските дроги.

Те все още нямат имена. Често обаче се срещат познатите El Gordo, които са подпечатани с лика на революционера Че Гевара. Цената на всички опиати е около 2 лева за доза. Те обаче се продават в курортите Слънчев бряг, Приморско, Китен и Бургас в разфасовки от по 1 грам, който струва около 8-10 лева. С него четирима души спокойно могат да се дрогират за цяла нощ. Последствията обаче могат да се окажат фатални за употребяващите ги.

„Новите дроги са най-често синтетични канабиноиди – имитират канабис и се предлага във форма за пушене. Подобни наркотици водят до отключване на параноични, шизофренни и агресивни прояви. В САЩ преди две години китайският метаамфетамин флака доведе до десетки потресаващи случаи. Проблемът доби размер на епидемия, докато хора халюцинираха по улиците, блъскаха се в коли и стъкла. Хората, употребили флака, първоначално смятат, че получават свръхсили. Поведението им е неадекватно, понякога животинско. Проявите на надрусани с новата дрога попаднаха в интернет, а експертите определиха случващото се като епидемия. Само за месец в щата Флорида има 18 смъртни случая от този наркотик. Не изключваме това лято да има подобни и в България. Именно поради тази причина правим масови проверки и затваряме всякакви такива обекти“, обясниха от МВР.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *