Само в 7DniBansko.bg

Легендарният Васил Иванов довърши Нова: Сарелска ми спря вече едно разследване за Домусчиеви

7 Dni Bansko04.07.201720770
28

Разследващият журналист Васил Иванов, който напусна Нова тв след скандал с шефката на „Новините“ Дарина Сарелска, изригна във Фейсбук. Той директно пита защо Сарелска е „пропуснала“ новината за братя Домусчиеви в обедните новини и защо му е спряла еднолично разследване за тях?

Припомняме, че днес сутринта вицепремиерът Валери Симеонов коментира приватизационния договор на братята Кирил и Георги Домусчиеви за Български морски флот. Валери Симеонов обяви, че договорът не се изпълнява, защото според клауза в него към 2018-а в дружеството трябва да работят 2360 души, а в момента там са ангажирани 124. Това, според Симеонов, дава повод да се иска разваляне на приватизационния договор.

Тези думи на Симеонов обаче не попаднаха в обедната емисия новини на Нова тв. В нея разговорът с вицепремиера бе маркиран с три изречения относно ромските гета в Асеновград. А сутринта Симеонов говори още за братя Домусчиеви и бутането на незаконни обекти в Слънчев бряг, за които ДНСК пречи. И хвъри бомбата, че държавата трябва да поиска разваляне на договора с Домусчиеви за БМФ.

Ето и постът на Васил (б.а-без редакторска намеса):

Това не ме учудва. Без да коментирам личността на Валери Симеонов и споровете около нея, той хвърли новина за това, че Домусчиеви не изпълняват приватизационния договор, а вместо това само нарязват кораби. И че заради това приватизационният договор ще бъде развален по думите му. Думи на вицепремиер. Това действително е новина. Аз съм наясно защо Нова тв не “видя новина” в този случай и за обвързаностите по темата. А познавайки кухнята и технологията на работа зная отговора кой реши да “пропусне” в новините тази по всички стандарти на журналистиката НОВИНА. Това е Дарина Сарелска. Тя пряко и оперативно решава кое да се пуска и кое не. Както и за десетките новинарски сайтове, които са собственост на Нова, помещават се в сградата на Нова(в нюзрума), и които също дума не обелиха днес за тази новина. Между другото бях получил сигнал с документи за други бизнес действия на Домусчиеви, доста скандални, показах й ги и й казах, че смятам да направя разследване по темата. Тя мигновено отхвърли предложението ми, без да се консултира с никой друг. Нейно решение. Документите за отхвърленото от нея са разследване са налични и събират прах.

Да припомням ли, че преди 2-3 години половината правителство отиде с държавен хеликоптер до Разград да открива една трибуна на стадиона на Домусчиви…

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *