Само в 7DniBansko.bg

Валери Симеонов с нов удар: Държавата да извади 2,4 млн. и да съди Домусчиев!

7 Dni Bansko04.07.20177810
домусчиев

Истинска бомба хвърли вицепремиерът Валери Симеонов в телевизионното студио тази сутрин. Лидерът на НФСБ заяви, че ще започне процедура за прекратяване на концесионния договор на братя Домусчиеви към Български морски флот. Според договора те трябва да имат 2360 служители към 2018 година. Сега имат 124 работещи. Как може да стане прекратяването на договора и дали е възможно това да се случи, потърсихме за коментар лично вицеприера Валери Симеонов.

Интервю на ПИК

– Г-н Симеонов, преди минути заявихте, че сте готови да прекратите концесията на братя Домусчиеви към Български морски флот. Бихте ли разкрили как точно може да стане това?

– Чрез решение на приватизационния договор по всички показатели може да се иска промяна на условието. Искат на осмата година промяна, а арбитражът към Българската търговска промишлена палата одобрява искането на Домусчиеви. По този начин ги отървава от едни 55 млн. лева, които трябва да платят до година, за неизпълнение на приватизационните клаузи. Решението на арбитража трябва да се облажва пред ВКС. Това трябва да се направи от министерството на икономиката, което вече е започнало процедурата, но трябва да се внесе таксата и те тук се ослушват.

– На каква стойност е таксата?

– Трябва да платят 2,4 млн. лв. Тази такса обаче отива от единия джоб на държавата в другия, като отива в министерството на правосъдието. Само, че се ослушват сега дали да обжалват, защото се създава нездравото усещане, че това се прави нарочно.

– Г-н Симеонов, това че Кирил Домусчиев е шеф на КРИБ може ли според вас да повлияе по някакъв начин на развоя на нещата?

– Не би трябвало – какво като е шеф на КРИБ. Аз ще направя каквото е необходимо, всичко е възможно да се случи.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *