Само в 7DniBansko.bg

Валери Симеонов на място в Асеновград! Никой не е говорил така срещу циганите!

7 Dni Bansko29.06.201751021
валери симеонов

В рамките на това управление има и ще продължава да има по-различен подход към междуетническите проблеми. Това каза по време на срещата с протестиращите граждани в Асеновград вицепремиерът Валери Симеонов.

“Това, че сме тук, не е случайно. Още сутринта се разбрахме, обединихме се и централната и местна власт и сме тук”, подчерта Симеонов.

Той обясни, че инцидентът в района на язовир „40-те извора“ е възникнал на битова основа, но е прераснал в етническо противопоставяне. Циганите са се организирали бързо и в болницата вече е имало 150 души. Силите са били неравни.

Полицаите са били шестима, чиято цел им е била да се спре агресията. След това са се обадили за подкрепление от жандармерията. Тя е нахлула в циганския квартал и е претърсила къща по къща, за да установи лицата, участвали в сбиването. Те са били заловени и задържани.

„Издирвателните действия продължават и ако се установят още съпричастни лица, те също ще бъдат задържани, без компромиси и чадъри“, увери Симеонов.

“Аз съм на ваша страна и не само аз”, каза Симеонов и получи аплодисментите на присъстващите.

Симеонов подчерта, че междуетническите проблеми в България съществуват и до момента мерките срещу тях не са така сериозни.

коментар

  • Някоя си

    29.06.2017 at 22:45

    Не видях нищо необичайно да е казал В.С.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *