Само в 7DniBansko.bg

Нинова заплаши ГЕРБ: Чака ви протест на полицаи! Ще пускат сигнал до Цацаров заради НДК

7Dni Bansko28.06.20171210
корнелия нинова

Председателят на БСП Корнелия Нинова се обърна към ГЕРБ в декларация от парламентарната трибуна и заяви, че те поставят въпроса за единението, а са обявили война на президентската институция с обвинията към президента Румен Радев в корупция и за натиск върху експерти. „За какво единение говорите“, попита Нинова и добави: „при условие, че майки на деца с увреждания се изправиха пред вас, чака ви протест на полицаи“.

Нинова обвини Цветан Цветанов, че злоупотребява и обвинява напразно държавния глава в разделение на нацията и поясни, че това е било видяно не от цял Свищов, а от цяла България.

„Председателството на Съвета на ЕС е важен за цяла България, но колко парламентарна република е онази република, в която не се обсъждат приоритетите, колко парламентарна е тази република, в която премиерът втори месец не идва на парламентарен контрол“, попита соцлидерката. „Да ви видим сега какви парламентаристи сте“, каза тя още на ГЕРБ.

Корнелия Нинова заяви, че днес ще бъде внесено предложение за създаване на анкетна комисия, която да провери случващото се в НДК и ще бъде подаден сигнал до главния прокурор във връзка със скандалите там.

В отговор на обвиненията на Нинова, че Бойко Борисов не е стъпвал два месец в парламента, председателят на НС Димитър Главчев заяви, че това не е вярно и напомни, че премиерът е участвал в парламентарен контрол на 9 юни.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *