Само в 7DniBansko.bg

Борисов с шокиращи разкрития за далаверите с горивата, стигна и до самоубилия се шеф

7 Dni Bansko26.06.201715680
бойко борисов

От един месец работим и по контрабандата на горива. Оказа се, че виновни няма. Нещо не ни излизаше сметката. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Национално съвещание на ръководството на МВР. „Оказа се, че има Институт по метрология, който има задължение да отиде и да сложи пломба на колонката. До него стои обаче Агенция по метрология. Работата й е да отиде и да види дали институтът е сложил пломбата правилно. След това идва бензиностанцията, където се оказа, че има 7000 ведомствени бензиностанции. Повече, отколкото в Русия. След това има софтуер в самата бензиностанция, който праща количествата, които е продала“, коментира Борисов.

По думите му софтуерът и манипулацията му не ги контролира никой. „Към данъчните отиват цифри, които изобщо нямат общо с продадените количества. При проверките всичко изглежда законно. От 900 проверени бензиностанции, 900 софтуера манипулират. За съжаление, даже един човек се самообеси. Убеден съм, че 1,3 млрд. лв. ще съберем с общите усилия. Томислав Дончев готви Закон за горивата. Съпротивата ще е голяма, но се надявам до края на юли месец да приключим с всички поправки на закони и наредби и да можем да кажем, че литър контрабандно гориво не трябва да се допусне“, обясни премиерът.

По думите му контрабандата на цигари сега е под 8%, а е била 34%. „Тази година при натиска, да я свалим до 5-6% е абсолютно задължително и възможно. Правите го добре. Затова ви благодаря“, посочи той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *