Само в 7DniBansko.bg

И този бандит е заместник-шеф на Народното събрание!? Вижте тя какво още извади за Марешки

7 Dni Bansko26.06.201735610
5

Извършени са престъпления против собствеността – изнудване или рекет. Според доказателствата на прокуратура Варна са рекетирани аптеки, за да прехвърлят собствеността си на Веселин Марешки. Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на БНТ.

„Подложени са на били на натиск конкурентите на аптеки Марешки. Имаме доказателства, че приближени на Марешки, включително и изпълнителният директор на агенцията по лекарствата са съдействали аптекарите да прехвърлят изцяло, или част от дяловете си на фирми, свързани с Веселин Марешки. По данни на изпълнителната агенция по лекарства е отнела през 2013г. 13 лиценза, което е прецедент.

Арнаудова разкри и каква е била схемата: „Ако не зареждат от аптечната мрежа, или фирмата дистрибутор на Марешки, ще бъдат отворени т.нар. наказателни аптеки. Такива много случаи е имало в цяла България – Супер Нова или Лидер, те са работили с цени по-ниски с 10% и по този начин са били принудени конкурентите. Ако се съгласят ще работят на пазара известно време, ако не – ще ги фалира“, посочи Арнаудова.

„Собствениците на аптеките са получавали директни заплахи от тези установени 3 лица. Марешки им е обяснявал предварително каква е схемата. Ако се съгласят са поработвали известно време. Хората са били не само предупредени, но и убедени във възможностите на Веселин Марешки“, каза още тя.

Според прокурорите от Варна е имало организирана престъпна група, но според специализираната прокуратура няма. Тепърва предстои да стане ясно дали делото ще бъде върнато в специализираната прокуратура.

„Считаме, че има доказателства за форми на съучастие и на други лица, но нека да съберем още доказателства“, разкри още говорителят на главния прокурор.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *