Само в 7DniBansko.bg

Ексклузивно в 7DB! Сашо Мацурев на среща с Красен Кралев за Банско

7 Dni Bansko23.06.20179090
7

Депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев имаше вчера работна среща с министъра на спорта Красен Кралев, научи 7DniBansko.bg.

Двамата са обсъдили вазможностите и начините за развитие на Банско като целогодишен спортен град. Основната тема обаче е била бъдещето на физкултурните салони в града.

“Споделих на министър Кралев, че в спортните клубове в Банско има над 600 деца и юноши. В същото време салонът на нито едно училище не може да предложи адекватни условия за спорт. Затова се надяваме Банско да бъде един от градовете, сериозно присъстващи в новата програма на спортното ведомство за реновиране на такива салони. Дори имаме идея един от тях да се превърне и в малка спортна зала с 200-300 места, което да даде тласък за развитието на спортове като волейбола и баскетбола в града ни, наред с другите, които вече се практикуват”, сподели след срещата Александър Мацурев.

“Г-н Мацурев е един от първите народни избраници, който дойде при мен да говори конкретно за проблемите в региона му със спорта сред подрастващите. Това ме впечатли. Вярвам, че нашето министерство и Банско като спортен център могат да работят в пъртньорство”, сподели пък министър Кралев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *