Само в 7DniBansko.bg

Ослепителна банскалийка удиви Москва! Завърши 5-о висше, №1 е в университета (Снимки)

7 Dni Bansko23.06.201725590
2

Банскалийската гордост Мария Бистрина завърши петото си висше образование в престижния международен Московски университет – “Дружба народов”.

Мария не спира с изявите си на московската сцена, този път красавицата бе отличена с плакет лично връчен от Ректора на университета Владимир Михайлович Филипов, бивш министър на образованието в Руската федерация.

Освен, че младата дама завоюва поредното си отличие и сбъдна мечтата си да получи червената диплома за отличен успех, Мария бе наградена за най- добър студент на 2017 година! Лично ректорът на университета връчи плакет на госпожица Бистрина за успешно завършване по специалност Туризъм – Регионално развитие на туризма на държавно ниво. След което поиска лична с среща с младата дама за обсъждане на въпроси, свързани с докторантурата й и бъдещето й оставане в Руската федерация. Срещата продължи два часа, като са били обсъждани въпроси, свързани с обучението на български граждани в РФ.

Защитата на младата дама бе на 17.06.2017, когато пред Висша атестационна комисия от 10-членно жури, Мария успя да впечатли с теоретични знания и практически препоръки комисията и колегите си по решаване на проблеми, доста актуални около развитието на Банско като световна ски дестинация.

В дизертацията си банскалийката дава решение на проблемите на сезонността, като предлага създаване и обединение на няколко туристически региона в туристически клъстер. Иновативната идея и предложения на Мария носят на дисертацията й номинация за участие в международен конкурс за изявени младежи в областта на науката.

УДИВИТЕЛНИ СНИМКИ НА МАРИЯ – ВИЖ ТУК

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *