Само в 7DniBansko.bg

Задължително за всеки шофьор! Край с…

7 Dni Bansko22.06.2017110280

Службите, определени от министъра на вътрешните работи ще контролират спазването на правилата за движение от участниците в движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства, като за целта са длъжни да извършват проверката по безопасен начин, осигурявайки необходимата видимост. Това приеха депутатите при гласуването на промените в Закона за движение по пътищата на второ четене.

Според досега действащите правила в закона, службите обозначаваха местата за контрол по спазването на правилата за движение от всички участници в движението, като поставят пътни знаци и техника за видеонаблюдение. Така на практика пътните знаци, които обозначаваха местата за видеоконтрол трябва да бъдат премахнати, а службите да извършват проверката, осигурявайки необходимата видимост.

С приетите промени, определените от министъра на вътрешните работи служби имат право да извършват контрол по спазване на правилата за движението по пътищата с автомобили, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане, като контролът се осъществява само в обхвата на средствата за видеозаснемане.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *