Само в 7DniBansko.bg

Такъв селянин като Марешки в Парламент не беше стъпвал! (Уникално видео от последните минути)

7 Dni Bansko21.06.2017880
веселин марешки

Докладът на КЗК за картела на горива не премина без скандали предвид, че в залата беше лидерът на “Воля” и търговец на горива Веселин Марешки. От парламентарната трибуна в типичния си стил, той заяви, че “ако на някой му се се струва подут или насинен, то е от боя, който яде от картела, но само докато сънува”. Бизнесменът не спря до тук и се ожали пред всички депутати как му се наложило преди дни да зареди от “чужда” бензиностанция, понеже неговата била в другия край на София. Капнал си съвсем малко, колкото го изкара до някъде и едва ли не му “свалили кожата”.

Призивите му за картел в горивата не остана без отговор от председателя на комисията за борба с контрабандата Емил Димитров – Ревизоро от “Обединени патриоти”. Той припомни как във времената комисия, която се занимаваше именно с този казус в предходния парламент, е бил поканен шефа на САКСА.

“Човекът е сериозен бизнесмен. Една година има оборот от 1,5 млн. лв., на следващата над 1 млрд. Сам внася горивото, сам го съхранява и продава на 360 бензиностанции. Една варненска фирма купува от него, но на бензиностанциите си го продава по-евтино от колкото той на собствените си. Как става това?! Очаквам КЗК да ми каже как става това”, заяви Ревизоро.

Очевидно ядосан Веселин Марешки отново излезе на парламентарната трибуна, като нападна по безпрецедентен начин колегата си от Обединените патриоти. “Другия път може да поканим стари колеги на Ревизоро, които да кажат какви ги е творил в институциите, които е управлявал”.

Това изказване разбуни духовете в парламента, а Ревизоро отговори, че докато той е пазил държавата, други са богатели, но това е личен избор. “Аз имам снимки от митничари, които и до днес ме уважават. Те ми дадоха кадриу на които се вижда как цистерни на варненска фирма, пълнят от един данъчен склад по документи, реално зареждат от втори и отиват на бензиностанциите. Това е нарушение на втория данъчен склад. КЗК е единственият легитимен орган, който може да се произнесе”, заяви Ревизоро.

Докато изнасяше данни от трибуната, Веселин Марешки нанесе ужасна обида на Ревизоро, като му подхвърли шише с лекарства и го подкани да си пие редовно лекарствата.

Без вълнение и да навлиза в конфликту Ревизоро призова колегите си, които вече бяха на ръба да избухнат, да не се обиждат: “Човекът толкова си може”, заключи Ревизоро.

 

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *