Само в 7DniBansko.bg

Никога в Америка не са писали такова нещо за българин! Григор е Язон!

7 Dni Bansko09.02.2017520

Престижният американски спортен сайт “Блийчър Репорт” публикува обширен материал за Григор Димитров. Медията от Сан Франциско придаде приказен облик на нашия, като го сравни с митологичните герои Тезей и Язон.

“Григор Димитров прилича на герой, който е готов да завладява. С ръст от над 190 см, тъмни, дълбоки очи, небрежно брадясал и външност на моел. На моменти пуска симпатична усмивка, но в трудните моменти разбива в поразяващ бекхенд. Димитров има динамиката на боец, търсещ победата. Той е наследил духа на митичните герои, населявали Егейския регион. Но той не е Тезей или Язон. Той дори не е грък. Той е гордостта на България. Той носи тенис ракета вместо меч и мисията му е да бъде сред най-добрите играчи в света”, започва статията на Гришо.

Димитров има всички качества на определя настоящата митология в тениса, се казва още в материала.
“Григор ще пробива с огън и мълнии конкурентите си, с придобитата си вече зрялост на корта. Той вече не се задоволява с единични изблици на гениалност. В момента Димитров е човека, който има най-големи шансове да се превърне в следващата голяма звезда в тениса”, допълват американците.

Изданието анализира развитието на Димитров, който “не е имал шанс да се развие в “Златния век” на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович”.

“След трудният период в последните два сезона, през които Григор смени няколко треньора, връзката с Мария Шарапова, по време на която се превърна в герой на таблоидите, Григор постепенно намери правилния път. Поправи грешката си от миналата година, когато отказа първия в историята турнир от АТР веригите в София и в момента участва в надпреварата в България. В момента Григор е най-важната фигура за България след цар Иван Асен II и последната голяма българска империя”, се пише още в статията.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *