Само в 7DniBansko.bg

Адът на гръцката граница стана пълен! Ровят по заповед всички БГ-коли за…

7 Dni Bansko17.06.2017420

От тази сутрин гръцките власти, специално граничните власти, на Република Гърция, са въвели стопроцентов граничен контрол, което означава, че се извършва стопроцентова проверка на лицата, моторните превозни средства и товара на тези превозни средства, които преминават българо-гръцката граница в посока Гърция. Това каза главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов, цитиран от „Фокус”.

„Въвеждането на такъв контрол моментално създава опашки, които са на наша територия. Направен е бърз контакт с гръцките власти, предприети са съответните мерки“, посочи Младенов.

„В момента са спрени ТИР-овете, за да могат да се пропуснат леките автомобили. Работи се на 5 ленти за пропускане. Допълнително е назначен още един пост от гръцките власти“, допълни главният секретар на МВР.

Съобщава се и за проверки на български автомобили, за да се открие контрабандно гориво. Вече има сигнали за задържани двама нашенци, опитали да внесат в Гърция дизел, като за това са им наложени солени глоби. Българите са на 79 и 57 години, возили са 130 литра дизел и 26 литра бензин. Автомобилите им са конфискувани, съобщи  „Български новини”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *