Само в 7DniBansko.bg

Тази тъпа нация командва света!? 17 млн. американци вярват, че кафявата крава дава…

7 Dni Bansko17.06.2017880

Според изследване, проведено от Центъра по иновации за млечни продукти в САЩ 7% от пълнолетните американци вярват, че кафявите крави дават съответно кафяво, шоколадово мляко. И ако този процент на пръв поглед ви се струва незначителен, то нека ви го представим в цифри, съобщава БГНЕС.

Седем процента от американските пълнолетни граждани всъщност се равняват на 17,3 млн. души!

“Малко е…изненадващо. Дори нямаме обяснение защо хората биха направили подобна асоциация”, коментира говорителката на кампанията стряскащите резултати, демонстриращи абсолютна липса на информираност и представа за света.

“Нека бъдем откровени, някои въпроси и митове, свързани с млякото могат да ни накарат да се усмихнем. Но е важно да знаем, че точната информация ни е нужна, за да направим най-добрите избори за себе си и семействата си по отношение на храната”, написаха в сайта си от Центъра, правейки шеговито намигване към “7-те процента”.

Въпросната онлайн анкета е била проведена в рамките на 5-дневен срок и е обхванала 1000 участници от 50 щата, които са били разпитани във връзка с кампанията на центъра за промотиране на здравословни млечни продукти и екоферми.

Далеч по-зашеметяващи са резултатите от допитване, проведено през 2014 година, което доказва, че цяла една четвърт от американците не знаят, че Земята се върти около слънцето. Проучване отпреди 2 години пък фрапира с извода, че 80% от гражданите на САЩ искат задължително въвеждане на етикет на храните, “информиращ за опасността от ДНК”. По-конкретно те са одобрили това: “Този продукт съдържа дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК). “Сърджън Дженеръл” е доказал, че ДНК-то води до редица болести, както при хората, така и при животните. В някои свои конфигурации той може да причини дори рак или инфаркт. Бременните жени са най-уязвими от предаване на ДНК-то на своите деца!”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *